Βρείτε την αρχική δημοσίευση στην ιστοσελίδα offsite.com.cy
https://www.offsite.com.cy/eidiseis/boyleytikes-ekloges-2021/dr-giorgos-astras-ypopsifios-disy-leykosias

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Δρ. Γιώργος Άστρας γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1974 και είναι πρόσφυγας από την Κατωκοπιά Είναι παντρεμένος με την Πόλα Αριστοδήμου και μαζί έχουν αποκτήσει ένα γιο.

Είναι ιατρός Παθολόγος-Ογκολόγος, απόφοιτος του Semmelweis University of Medicine με μετεκπαίδευση στην Ογκολογία στη Μεγάλη Βρετανία.

Αποφάσισε να ακολουθήσει τον κλάδο της ογκολογίας για τη θεραπεία του καρκίνου, μετά από μια σειρά περιστατικών καρκίνου που βίωσε στο στενό του οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον. Από τότε συνεχώς το ενδιαφέρον του, η έρευνα και οι δράσεις στον τομέα της Ογκολογίας επεκτείνονται συνεχώς.

Έχει εκδώσει σειρά σημαντικών ιατρικών άρθρων και κατά την διάρκεια της ακαδημαϊκής, ερευνητικής και επαγγελματικής του πορείας και συμμετείχε σε κορυφαία διεθνή συνέδρια και εκπαιδευτικές ημερίδες. Απέκτησε εμπειρία κατά την συνεργασία του με κλινικές και μέσα από τη συμμετοχή του σε ιατρικές επιτροπές έχει αξιολογήσει περισσότερους από 30.000 ασθενείς.

Παράλληλα, ασχολήθηκε με τη διδασκαλία και εκπαίδευση φοιτητών ιατρικής και νοσηλευτικής, δημιουργώντας μια σειρά από εκπαιδευτικά συγγράμματα, βίντεο και δημοσιεύσεις.

Παρείχε τις υπηρεσίες του ως Ογκολόγος σε διάφορα ιατρικά κέντρα του εξωτερικού όπως το Royal Marsden Hospital , το Royal Bournemouth και το Poole Hospital.

Tο 2012 επέστρεψε στην πατρίδα του όπου δημιούργησε το Ογκολογικό τμήμα στο American Medical Center στην Λευκωσία, και ένα χρόνο αργότερα δημιούργησε το αντίστοιχο τμήμα στο St. George & Blue Cross Clinic στην Πάφο. Είναι εγγεγραμμένος στο ΓΕΣΥ και παρέχει τις υπηρεσίες του και στο Ιατρικό Κέντρο Πλάτωνας στη Λευκωσία. Είναι διδάκτωρ της Ογκολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Είναι μέλος σε δεκάδες ιατρικούς, επιστημονικούς και κοινωνικούς οργανισμούς. Ανάμεσα σ’ αυτούς βρίσκονται  η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παθολογικής Ογκολογίας  (ESMO),η Αμερικανική Εταιρεία Κλινικής Ογκολογίας (ASCO) ,Μέλος του Ιδρύματος Θώρακας Κύπρου, μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και είναι αντιπρόεδρος του  Ιδρύματος Όγκων Εγκεφάλου Κύπρου. Λόγω της αφοσίωσης και της επιστημονικής του δράσης στο θέμα του καρκίνου και της στήριξης των ασθενών και των οικογενειών τους, είναι ιδρυτικό στέλεχος του Cyprus Movember Foundation και αντιπρόεδρος του Ronald McDonald House Charity Cyprus.

Αν και κατά την διάρκεια των μαθητικών και φοιτητικών του χρόνων δεν ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική παρόλα αυτά ήταν ένα βαθιά σκεπτόμενο άτομο το οποίο προβληματιζόταν για διάφορα κοινωνικά θέματα.

Στάση Ζωής του ήταν και είναι μέχρι σήμερα να βρίσκεται “Πάντα Κοντά Στον Άνθρωπο” και αυτό αντικατοπτρίζεται από τις δράσεις στην πορεία του τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

5 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

  • 1/Γιατί αποφασίσατε να διεκδικήσετε θέση στη Βουλή;

Ως ογκολόγος βρίσκομαι καθημερινά σε επαφή με ανθρώπους και μαζί τους βιώνω τις έγνοιες και τις ανησυχίες τους για την καθημερινότητα. Έχω ως στάση ζωής και προτεραιότητα μου τον Άνθρωπο. Γι’ αυτό και αποδέχτηκα την πρόταση του Προέδρου του ΔΗΣΥ να κατέλθω ως αριστίνδην υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας με το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ. Για να μπορέσω ως νέος και ενεργός πολίτης, να προσφέρω στην κοινωνία και την Πατρίδα μας. 

  • 2/Γιατί με το συγκεκριμένο κόμμα;

Αν και δεν είχα ποτέ κάποιο κομματικό αξίωμα, παρακολουθούσα πάντα τα πολιτικά δρώμενα στη χώρα μας. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, διαχρονικά, κατάφερε σε όλες τις δύσκολες στιγμές που πέρασε η Πατρίδα μας, να αποδείξει ότι μπορεί να στηρίξει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τη χώρα μας. Γι’ αυτό και αποφάσισα να ενώσω δυνάμεις και να είμαι υποψήφιος με τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

  • 3/Πείτε μας τις τρεις προτεραιότητές σας που θα προωθήσετε στην Βουλή των Αντιπροσώπων σε περίπτωση εκλογής σας

Εννοείται πρώτη προτεραιότητα μου και λόγω της ιδιότητας μου ως γιατρός, θα είναι η Υγεία.  Η αναβάθμιση του Γενικού Συστήματος Υγείας, επηρεάζει σίγουρα τις ζωές όλων των συμπολιτών μας. Η δημιουργία του ήταν ένα μεγάλο θετικό βήμα προόδου, ίσως και η μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση των τελευταίων χρόνων. Η αξία του φάνηκε ξεκάθαρα τώρα που ο  τομέας της Υγείας δοκιμάζεται λόγω της πανδημίας. Κατά τη λειτουργία του όμως διαφάνηκαν προβλήματα, που μας έδειξαν το δρόμο για τη βελτίωση του.  Χρειάζεται να γίνουν στοχευμένες ρυθμίσεις για καλύτερη πρόσβαση σε φάρμακα, καινοτόμες θεραπείες και μείωση λιστών αναμονής των ασθενών.

Πιστεύω πραγματικά, ότι το κράτος πρέπει να έχει πιο ανθρώπινο πρόσωπο. Ενώ έχουν γίνει σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια,  χρειάζεται άμεσα, να δοθεί περαιτέρω στήριξη στις ευπαθείς ομάδες. Η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών ευημερίας πρέπει να ενισχυθεί, ώστε να μην υπάρχουν οικογένειες συμπολιτών μας που να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Είναι απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας υπηρεσίας, με την βοήθεια των τεχνοκρατών σε κάθε τομέα, ώστε να μειωθούν σημαντικά οι χρόνοι που χρειάζονται για εξέταση αιτήσεων και καταβολή των επιδομάτων στους δικαιούχους. Γι’ αυτό η κοινωνική πολιτική και η εξεύρεση λύσεων όπου θα βοηθούν τους συμπολίτες μας να έχουν μια καλύτερη ζωή, είναι από τις βασικές μου προτεραιότητες.

Ως νέος άνθρωπος, εκτός των κομματικών κατεστημένων, έχω ως βασικό στόχο την ενίσχυση της πάταξης της διαφθοράς. Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με δάνεια που χαρίστηκαν ή με οικειοποίηση δημόσιου χρήματος, που αναγκαστικά επιβάρυναν την τσέπη του κάθε πολίτη της χώρας, πρέπει να σταματήσουν. Πιστεύω ακράδαντα ότι μέσα από τη δημοκρατία και τη διαφάνεια σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου, όλα αυτά μπορούν να ξεκαθαρίσουν. Δεν υπάρχουν δύσκολες αποφάσεις. Υπάρχει θέλω ή δεν θέλω να επιλύσω ένα ζήτημα. Εγώ πραγματικά θέλω γι’ αυτό και θα είναι ένα από τα πρώτα θέματα που θα ασχοληθώ καταθέτοντας προτάσεις.

  • 4/Ποιο θεωρείτε ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος σήμερα;

Πέραν του κυπριακού προβλήματος αλλά και της πανδημίας που αναμφίβολα είναι τα κυριότερα προβλήματα, θα πω η διαφθορά σε ορισμένους χώρους για την οποία δεν έχει αποδοθεί ακόμα δικαιοσύνη και έχει οδηγήσει στην έλλειψη εμπιστοσύνης. Είτε αυτό είναι στην πολιτική, είτε στο τραπεζικό σύστημα, είτε στην ιατρική, είτε μεταξύ μας σε προσωπικό επίπεδο, παντού. Έχουμε ως κοινωνία γεμίσει με θυμωμένους, απογοητευμένους πολίτες. Αν και πιστεύω ότι είναι ένα ζήτημα που υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε. Είμαστε μικρή χώρα, με ανθρώπους που πάντα πάλευαν και κατάφερναν να ξεπεράσουν τις προκλήσεις μαζί! Αυτό πιστεύω θα γίνει και τώρα.

  • 5/Ποιο το μήνυμά σας προς τους ψηφοφόρους;

Να τολμήσουν να ψηφίσουν ανθρώπους που δεν προέρχονται μέσα από τα κομματικά κατεστημένα. Επαγγελματίες, που μπορούν ο καθένας στους τομείς που γνωρίζει καλύτερα να προσφέρει στην κοινωνία. Η πολιτική για εμένα πρεσβεύει αυτό που για χρόνια έχω ως στάση ζωής και αυτό που πράττω καθημερινά μέσα από την ιδιότητα μου ως Ογκολόγος. Να βρίσκομαι πάντα κοντά στον Άνθρωπο. Δική μου υπόσχεση, εάν οι πολίτες μου δώσουν την ευκαιρία να γίνω η φωνή τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων, είναι να συνεχίσω να είμαι κοντά σε όσους έχουν ανάγκη και να προσφέρω στην κοινωνία και την πατρίδα.

– FACEBOOKΔρ Γιώργος Άστρας – Dr George Astras

– ΤWITTER@AS7RAS

– ΙNSTAGRAMas7ras

– ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑwww.astras.cy

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>