ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΣΤΡΑΣ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ

 

Όταν η ανθρωπιά έχει όνομα και ειδικότητα και πολύ περισσότερο εάν είναι γιατρός που γνωρίζει καλύτερα τι σημαίνει συγγενείς αποθανόντα να μην μπορούν να αποχαιρετήσουν τον άνθρωπο τους, τότε τα λόγια περιττεύουν.

Ο ειδικός Παθολόγος και Ογκολόγος, Δρ. Γιώργος Άστρας, γνωρίζοντας καλά τι σημασία του αποχαιρετισμού ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, ειδική άδεια ώστε συγγενείς να επισκεφθούν ασθενούς που νοσηλεύονταν στην εντατική ιδιωτικής κλινικής για να αποχαιρετίσουν τον άνθρωπο τους.

 

Σε  ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Άστρας σημειώνει «Ασθενής μου είναι στην εντατική του AMC και δυστυχώς δεν μπορούν οι δικοί της να την αποχαιρετίσουν γιατί απαγορεύονται οι επισκέψεις στα νοσηλευτήρια. Το AMC δεν το επιτρέπει ΕΚΤΟΣ αν δώσετε την άδεια εσείς. Σας παρακαλώ ……Είναι άδικο».

Η ανάρτηση συνοδευόταν από φωτογραφία που απεικονίζει τον χαμό που επικράτησε στην οδό Στασικράτους την παραμονή των Χριστουγέννων.  Να επισημάνουμε ότι ο Υπουργός, τελικά, έκανε δεκτή την αίτηση του ιατρού και της οικογένειας, τηρώντας όμως όλα τα υφιστάμενα μέτρα προστασίας.

Ο Δρ. Άστρας ευχαρίστησε από καρδιάς τον Υπουργό Υγείας για την άμεση ανταπόκριση από τον ίδιο και την οικογένεια της ασθενούς, ενώ ο Κωνσταντίνος Ιωάννου απάντησε μέσω του Twitter και πάλι «Δίνουμε εξαιρέσεις σε τέτοιες περιπτώσεις. Οπως σας ενημέρωσα στείλτε μας το αίτημα και θα εγκριθεί άμεσα».

 

Δείτε την αρχική δημοσίευση εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>