Ο Δρ. Γιώργος Άστρας γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1974 και είναι πρόσφυγας από την Κατωκοπιά Είναι παντρεμένος με την Πόλα Αριστοδήμου και μαζί έχουν αποκτήσει ένα γιο.
Είναι ιατρός Παθολόγος-Ογκολόγος, απόφοιτος του Semmelweis University of Medicine με μετεκπαίδευση στην Ογκολογία στη Μεγάλη Βρετανία.

Αποφάσισε να ακολουθήσει τον κλάδο της ογκολογίας για τη θεραπεία του καρκίνου, μετά από μια σειρά περιστατικών καρκίνου που βίωσε στο στενό του οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον. Από τότε συνεχώς το ενδιαφέρον του, η έρευνα και οι δράσεις στον τομέα της Ογκολογίας επεκτείνονται συνεχώς.

Έχει εκδώσει σειρά σημαντικών ιατρικών άρθρων και κατά την διάρκεια της ακαδημαϊκής, ερευνητικής και επαγγελματικής του πορείας και συμμετείχε σε κορυφαία διεθνή συνέδρια και εκπαιδευτικές ημερίδες.

Έχει αποκτήσει εμπειρία κατά την συνεργασία του με κλινικές και μέσα από τη συμμετοχή του σε ιατρικές επιτροπές έχει αξιολογήσει περισσότερους από 30.000 ασθενείς.

Έχει παράλληλα ασχοληθεί με την διδασκαλία και εκπαίδευση φοιτητών ιατρικής και νοσηλευτικής, δημιουργώντας μια σειρά από εκπαιδευτικά συγγράμματα, βίντεο και δημοσιεύσεις.

Παρείχε τις υπηρεσίες του ως Ογκολόγος σε διάφορα ιατρικά κέντρα του εξωτερικού όπως Royal Marsden Hospital , το Royal Bournemouth and Poole Hospital.

Tο 2012 επέστρεψε στην πατρίδα του όπου δημιούργησε το Ογκολογικό τμήμα στο American Medical Center στην Λευκωσία, και ένα χρόνο αργότερα δημιούργησε το αντίστοιχο τμήμα στο St. George & Blue Cross Clinic στην Πάφο. Eίναι διδάκτωρ της Ογκολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο.

Είναι μέλος σε δεκάδες ιατρικούς, επιστημονικούς και κοινωνικούς οργανισμούς. Ανάμεσα σ’ αυτούς βρίσκονται η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παθολογικής Ογκολογίας (ESMO),η Αμερικανική Εταιρεία Κλινικής Ογκολογίας (ASCO) ,Μέλος του Ιδρύματος Θώρακας Κύπρου, μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και είναι αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Όγκων εγκεφάλου Κύπρου.

Λόγω της αφοσίωσης και του ενδιαφέροντος του στο θέμα του καρκίνου και της στήριξης των ασθενών και των οικογενειών τους, είναι ιδρυτικό στέλεχος του Cyprus Movember Foundation και αντιπρόεδρος του Ronald McDonald House Charity Cyprus.

Αν και κατά την διάρκεια των μαθητικών και φοιτητικών του χρόνων δεν ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική παρόλα αυτά ήταν ένα βαθιά σκεπτόμενο άτομο το οποίο προβληματιζόταν για διάφορα κοινωνικά θέματα.
Στάση Ζωής του ήταν και είναι μέχρι σήμερα να βρίσκεται “Πάντα Κοντά Στον Άνθρωπο” και αυτό αντικατοπτρίζεται από τις δράσεις στην πορεία του τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.